In situatia in care intervin modificari in datele de identificare ale asociatilor/administratorilor, a contractelor ce au stat la baza constituirii, etc, acestea vor trebui actualizate in cadrul firmei, fiind necesara inregistrarea modificarilor la Registrul Comertului in raza caruia firma isi are sediul social.

ACTE NECESARE

Pentru actualizare date de identificare sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati.

– Actul constitutiv al societatii

– Documente doveditoare modificarii/modificarilor survenite

Asociatia/Organizatia Non-Guvernamentala se constituie de trei sau mai multe persoane denumite membri fondatori, ce pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati cu interes nepatrimonial. Activul patrimonial initial al asociatiei este in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie si va fi varsat de membrii fondatori.

ACTE NECESARE

Actele necesare in vederea dobandirii personalitatii juridice a unei asociatii sunt urmatoarele:

– cartile de identitate ale membrilor fondatori (cel putin 3);

– documentele sediului in care va functiona asociatia si acordul vecinilor (in cazul imobilelor situate la bloc);

– dovada patrimoniului initial (in valoare minima a unui salariu minim brut pe economie);

– cazierul fiscal al membrilor fondatori/certificat fiscal pentru persoane juridice, necesar la termenul stabilit de instanta pe raza careia se afla sediul asociatiei.

In situatia in care firma a fost constituita iar in declaratiile pe propria raspundere nu s-a activat niciun cod CAEN (la sediu social al firmei/punctul de lucru/terte persoane) in vederea autorizarii fnctionarii firmei intr-un anumit domeniu/domenii de activitate, va fi necesara efectuarea operatiunii de activare cod CAEN.

ACTE NECESARE

Pentru autorizare obiect de activitate sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati.

– Actul constitutiv al societatii

– Lista codurilor CAEN ce urmeaza a fi activate.

Cesiunea de parti sociale consta in transmiterea printr-un contract de cesiune a partilor sociale catre una sau mai multe persoane, asociate deja in societate sau straine de aceasta. Transmitatorul poarta denumirea de cedent, iar dobanditorul poarta denumirea de cesionar. Cesiunea poate fi efectuata la valoarea nominala a partilor sociale sau la o alta valoare, convenita de parti, iar în situația în care din cesiune se înregistrează un câștig, se datorează impozit.

Cand cesiunea de parti sociale se face intre asociati existenti, este necesara o singura etapa efectuata la Registrul Comertului. In situatia in care se va face operatiunea de cesiune parti sociale cu asociat nou in firma, acest proces dureaza aproximativ 2 luni, fiind compus din 2 etape.

ACTE NECESARE

Pentru cesiune parti sociale sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati/cesionar/i.

– Actul constitutiv al societatii

– Foaie varsamant banca, in situatia in care capitalul social subscris a suferit modificari(dacă potrivit actelor de cesiune s-au obținut câștiguri de catre cedentul persoana fizică din vânzarea părților sociale/acțiunilor, câștiguri determinate ca diferență pozitivă între prețul de vânzare și valoarea nominală/prețul de cumpărare, se vor depune și documentele de plată a impozitului pe venit).

In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si pot constitui societati comerciale, cu respectarea dispozitiilor Legii 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare. Societatile comerciale se vor constitui in una dintre urmatoarele forme: a) societate in nume colectiv; b) societate in comandita simpla; c) societate pe actiuni; d) societate in comandita pe actiuni ;e) societate cu raspundere limitata.

ACTE NECESARE

Pentru a demara procedura de constituire a dosarului pentru Registrul Comertului in vederea constituirii persoanei juridice cu raspundere limitata sunt necesare urmatoarele documente:

-Denumire firma (citeva denumiri pentru verificarea disponibilitatii la Registrul Comertului);

-C.I asociat/asociati, administrator/administratori;

-Documente spatiu cu destinatie de sediu social si acordul asociatiei si vecinilor (daca imobilul se afla in bloc);

-Specimen de semnatura administrator/administratori.

Persoana Fizica Autorizata este autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind exclusiv forta sa de munca. Persoanele fizice, cetateni romani sau cetateni straini, care provin din statele membre ale Uniunii Europene si din statele apartinand Spatiului Economic European, pot desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in mod independent. Acestea pot fi autorizate sa desfasoare activitati economice in toate domeniile, meseriile si ocupatiile, cu exceptia celor reglementate prin legi speciale. Denumirea Persoanei Fizice Autorizate consta in numele si prenumele solicitantului. In situatia in care exista inregistrata o denumire identica, se va utiliza initiala sau prenumele tatalui.

ACTE NECESARE

Pentru constituirea Persoanei Fizice Autorizate sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I titular;

-Documente spatiu cu destinatie de sediu profesional si acordul vecinilor (daca imobilul se afla in bloc);

– Documentele care atesta experienta profesionala in viitorul domeniu de activitate: diploma sau adeverinta de absolvent/copie carte munca/adeverinta angajatori/certificat competenta profesionala, etc.

-Specimen de semnatura.

Intreprinderea familială este constituită din 2 sau mai mulţi membri ai unei familii. Membrii unei întreprinderi familiale pot fi simultan PFA sau titulari ai unor întreprinderi individuale. De asemenea, aceştia pot cumula şi calitatea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel în care şi-au organizat întreprinderea familială. Membrii unei întreprinderi familiale sunt asiguraţi în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi au dreptul de a fi asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.

Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni.

Singura diferenta intre IF si PFA este aceea ca Intreprinderea Familiala poate avea un numar maxim de 5 angajati, membrii ai familiei. Acestia vor trebui sa ateste experienta profesionala in domeniul de activitate a Intreprinderii Familiare. Denumirea Intreprinderii Familiare consta in numele si prenumele solicitantului. In situatia in care exista inregistrata o denumire identica, se va utiliza initiala sau prenumele tatalui.

ACTE NECESARE

Pentru constituirea Intreprinderii Familiale sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I titular/angajati;

-Documente spatiu cu destinatie de sediu profesional si acordul vecinilor (daca imobilul se afla in bloc);

– Documentele care atesta experienta profesionala in viitorul domeniu de activitate: diploma sau adeverinta de absolvent/copie carte munca/adeverinta angajatori/certificat competenta profesionala, etc.

– Specimen de semnatura.

In temeiul dreptului la libera initiativa, al dreptului la libera asociere si al dreptului de stabilire, orice persoana fizica, cetatean roman sau cetatean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European, poate desfasura activitati economice pe teritoriul Romaniei, in conditiile prevazute de lege. Activitatile economice pot fi desfasurate in toate domeniile, meseriile, ocupatiile sau profesiile pe care legea nu le interzice in mod expres pentru libera initiativa. Singura diferenta intre II si PFA este aceea ca Intreprinderea Individuala poate avea angajati( maxim 5). Acestia vor trebui sa ateste experienta profesionala in domeniul de activitate a Intreprinderii Individuale. Denumirea Intreprinderii Individuale consta in numele si prenumele solicitantului. In situatia in care exista inregistrata o denumire identica, se va utiliza initiala sau prenumele tatalui.

ACTE NECESARE

Pentru constituirea Intreprinderii Individuale sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I titular/angajati;

-Documente spatiu cu destinatie de sediu profesional si acordul vecinilor (daca imobilul se afla in bloc);

– Documentele care atesta experienta profesionala in viitorul domeniu de activitate: diploma sau adeverinta de absolvent/copie carte munca/adeverinta angajatori/certificat competenta profesionala, etc.

-Specimen de semnatura.

Divizarea este compexul de operațiuni prin care o societate, după ce este dizovată, fără a intra în lichidare, fie transferă mai multor societăți existente totalitatea patrimoniului său, fie transferă totalitatea patrimoniului său mai multor societăți nou constituite.

Divizarea poate îmbrăca două forme: divizarea totală – se împarte întreg patrimoniul societății scindate, respectiv divizarea parțială – desprinderea numai a unei părți din patrimoniu, urmată de o transmitere către una sau mai multe societăți existente sau care se înființează în acest fel

ACTE NECESARE

Pentru divizare sunt necesare urmatoarele documente:

– certificat constatator pentru societatea divizată

– certificatul de înregistrare și anexa/anexele la acesta al societății divizate

– certificatele de cazier fiscal pentru asociații, acționarii sau reprezentanții legali ai societăților comerciale rezultate prin divizare, care au domiciliul/resedința/sediul în România sau pentru persoanele fizice sau juridice străine, care au aceasta calitate și sunt înregistrate fiscal în România sau, după caz, declarația autentică pe proprie răspundere a persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice străine care nu este înregistrată fiscal in Romania din care să rezulte că nu are datorii fiscale, în original, și, după caz, traducerea realizată de un traducator autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public.

-C.I asociat/asociati , administratorilor, cenzorilor sau auditorilor persoane fizice;

– Actul constitutiv al societatii divizate;

-specimenele de semnătură ale reprezentanților societății comerciale rezultate din fuziune

– situația financiară de divizare, certificată de persoana autorizată

– dovezile privind sediile sociale/secundare ale societăților rezultate prin divizare.

Fundatia se constituie de una sau mai multe persoane ce dobandesc calitatea de membri fondatori si care constituie un patrimoniu afectat, in mod permanent si irevocabil, realizarii unui scop de interes general sau de colectare exclusiva de fonduri ce vor fi puse la dispozitia altor fundatii sau asociatii. Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includă bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei. Exceptie fac fundatiile ce au ca scop exclusiv strangerea de fonduri ce vor fi puse la dispozitia altor fundatii sau asociatii, ulterior, activul patrimonial initial in acest caz fiind de cel putin 20 de ori salariul minim brut pe economie.

ACTE NECESARE

Actele necesare in vederea dobandirii personalitatii juridice a unei fundatii sunt urmatoarele:

– cartile de identitate ale membrilor fondatori;

– documentele sediului in care va functiona fundatia si acordul vecinilor (in cazul imobilelor situate in bloc);

– dovada patrimoniului initial;

– cazierul fiscal al membrilor fondatori/certificat fiscal pentru persoane juridice, necesar la termenul stabilit de instanta pe raza careia se afla sediul fundatiei;

Onorariul pentru operatiunea de constituire a fundatiei este de 1000 lei.

Onorariul NU include: activul patrimonial intitial, taxa notariala de autentificare a actului constitutive si a statutului fundatiei si taxele privind eliberarea cazierelor fiscale ale membrilor fondatori.

Fuziunea este operațiunea prin care una sau mai multe societăți sunt dizolvate făra a intra în lichidare și transferă totalitatea patrimoniului lor unei alte societăți în schimbul repartizării către acționarii societății sau societăților absorbite de acțiuni la societatea absorbantă și, eventual, al unei plăți în numerar de maxim 10 % din valoarea nominală a acțiunilor astfel repartizate

sau

Mai mule societăți sunt dizolvate fără a intra în lichidare și transferă totalitatea patrimoniului lor unei societăți pe care o constituie, în schimbul repartizării către acționarii lor de acțiuni la societatea nou constituită și, eventual, al unei plăți în numerar de maxim 10 % din valoarea nominală a acțiunilor astfel repartizate.

ACTE NECESARE

Pentru fuziune sunt necesare urmatoarele documente:

– certificat constatator pentru fiecare dintre societati;

– certificatul de înregistrare și anexa/anexele la acesta ale societăților care încetează a exista;

– certificatele de cazier fiscal pentru asociații sau reprezentanții legali ai societății comerciale rezultate din fuziune, care au domiciliul/resedința/sediul în Romania sau pentru persoanele fizice sau juridice straine, care au aceasta calitate si sunt inregistrate fiscal in România (original) sau, după caz, declarația autentică pe proprie răspundere a persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice străine care nu este înregistrată fiscal în România din care să rezulte că nu are datorii fiscale, în original și, după caz, traducerea realizată de un traducator autorizat a cărui semnatură să fie legalizată de un notar public

. -C.I asociat/asociati , administratorilor, cenzorilor sau auditorilor persoane fizice;

– actele constitutive ale societatilor care fuzioneaza;

-specimenele de semnătură ale reprezentanților societății comerciale rezultate din fuziune

-situația financiară de fuziune, care va avea aceeași data pentru toate societățile participante la fuziune, certificată de persoana autorizată

– dovezile privind sediile sociale/secundare ale societăților rezultate prin fuziune.

Onorariul pentru fuziune este de 1100 lei.

Onorariul NU include taxele de fuziune de la Registrul Comertului.

PROMOTIONAL: 500 LEI/AN SAU 400 LEI/6 LUNI

Potrivit prevederilor art. 3 litera h din legea 51/1995, pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, la sediul profesioanal al avocatului se poate stabili provizoriu, pentru un timp de maxim 1 an, sediul social al unei societati comerciale in baza unui contract de asistenta juridica, incheiat intre avocat si administratorul firmei.

In cazul in care :Nu detiniti o proprietate pentru . stabilirea sediului social al societatii,

Nu obtineti acordul vecinilor si al Asociatiei de locatari /proprietar,

Mai exista o alta firma inregistrata la acea adresa (art 17/Legea nr. 31/1990 republicata)

Doriti sa va infiintati o societate in Bucuresti,cabinetul nostru vine in sprijinul dumneavoastra prin posibilitatea gazdurii sediului social al societatii dumneavoastra in schimbul unui onorariu accesibil.

Receptia si notificare corespondentei.

Serviciul de gazduire a sediului social va permite sa infiintati firma rapid, prin reducerea la maxim a procedurilor necesare. In acest caz, nu veti mai avea nevoie de acte de proprietate, contract de inchiriere(comodat,etc), acordul vecinilor sau de certificatul de spatiu cu destinatie de sediu social de la Administratia Financiara.

Nota ! Gazduirea sediului social al firmei NU inseamna inchirierea spatiului pentru activitati de birouri!

Onorariu perceput pentru gazduirea sediului social este de 500 LEI/AN sau 400 LEI/6 LUNI.

In situatia in care contractul de comodat/inchiriere in baza caruia a fost constituita firma si implicit sediul social al acesteia, expira sau a expirat, vor trebui efectuate procedurile de prelungire a acestuia prin redactarea si depunerea documentelor necesare.

ACTE NECESARE

Pentru prelungire sediu social sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati.

– Actul constitutiv al societatii

– Documente spatiu cu destinatie de sediu social.

Onorariul pentru operatiunea de prelungire sediu social este de 200 lei.

Onorariul NU include taxele de prelungire sediu social de la Registrul Comertului

In situatia in care s-au efectuat inscrisuri care nu corespund cu realitatea, cu ocazia inregistrarii/inmatricularii/redactarii de mentiuni/vector fiscal, etc. se impune procedura de indreptare a erorii materiale.

ACTE NECESARE

Pentru indreptarea erorii materiale sunt necesare urmatoarele documente:

– Actul din care rezulta eroarea materiala;

-Actul din care rezulta inscrierea corecta.

Onorariul pentru indreptarea erorii materiale este de 200 lei.

Onorariul NU include taxele de indreptarea erorii materiale de la Registrul Comertului

Emblema reprezinta un element distinctiv pentru identificarea societatii. Aceasta poate consta elemente specifice de design putand fi compusa prin reprezentare grafica, complexa, etc. Emblema nu trebuie sa se regaseasca cu altele asemanatoare, aceasta fiind supusa verificarii de catre Registrul Comertului.

ACTE NECESARE

Pentru inregistrarea/modificarea emblemei sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati;

– Actul constitutiv al societatii;

– Macheta emblemei in format electronic si descrierea acesteia.

Onorariul pentru inregistrarea/modificarea emblemei este de 400 lei.

Onorariul NU include taxele de inregistrarea/modificarea emblemei de la Registrul Comertului

Punctul de lucru il reprezinta spatiul unde societatea isi desfasoara activitatea conform actului constitutiv al acesteia. In cadrul punctului de lucru pot avea loc mai multe activitati specifice clasei codurilor CAEN precum si alte activitati de birou, etc. Inregistrarea punctului de lucru nu este obligatorie in momentul constituirii societatii, acesta putand fi constituit si ulterior.

ACTE NECESARE

Pentru inregistrarea/radierea punctului de lucru sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati;

-Documente spatiu cu destinatie de punct de lucru si acordul vecinilor (daca imobilul se afla in bloc), pentru inregistrarea punctului de lucru;

– Actul constitutive al societatii

Onorariul pentru operatiunea de inregistrare/radiere punct de lucru este de 200 lei.

Onorariul NU include taxele de inregistrare/radiere punct de lucru de la Registrul Comertului.

Lichidarea/dizolvarea voluntara presupune desfiintarea firmei, prin vointa si sub controlul asociatilor. Se desfasoara in 2 etape – dizolvarea si lichidarea voluntara (I) si radierea (II), pentru urmarea acestei proceduri fiind obligatorie lipsa oricaror datorii ale societatii catre creditori sau acordul acestora cu privire la stingerea pasivului.

Prima etapa o constituie dizolvarea societatii, in urma acestei operatiuni se pronuntanta o incheiere prin care se ia act de vointa asociatilor de dizolvare a societatii. Ulterior pronuntarii dizolvarii societatii, legislatia societatilor comerciale impune curgerea unui termen de 30 de zile intre cele 2 etape, numit termen de opozitie. La expirarea acestui termen se poate declansa si radierea societatii, ce echivaleaza cu incetarea existentei persoanei juridice.

Acte necesare:

– acte de identitate asociati

– actul constitutiv al societatii la zi

– bilant de lichidare intocmit de un expert contabil

– certificat de atestare fiscala potrivit caruia societatea si-a indeplinit obligatiile fiscale

– certificat de inregistrare si anexele acestuia

Onorariul pentru operatiunea de dizolvare,lichidare,radiere societate este de 400 lei ambele etape.

Onorariul NU include taxele de dizolvare,lichidare,radiere societate de la Registrul Comertului.

Majorarea capitalului social poate avea loc atunci cand se impune procurarea de fonduri financiare, solutia maririi capitalului social fiind mai putin dificila decat contractarea unor imprumuturi sau emiterea unor obligatiuni, atunci cand intervin prevederi legale in acest sens, cand se doreste transformarea unui SRL in SA sau atunci cand exista necesitatea cresterii garantiilor pe care societatea le prezinta fata de creditori, avand in vedere ca asociatii nu raspund in fata acestora decat pana la concurenta capitalului social subscris.

ACTE NECESARE

Pentru majorare capital social sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati.

– Actul constitutive al societatii

– Foaie varsamant aport capital social subscris;

– Dovada dreptului de proprietate al asociatului asupra aportului in natura precum si raportul unui expert contabil (daca este cazul).

Onorariul pentru operatiunea de majorare capital social este de 300 lei.

Onorariul NU include taxele de majorare capital social de la Registrul Comertului.

Operatiunea de recodificare CAEN consta in modificarea codurilor CAEN mentionate in actul constitutiv al firmei, dupa modelul CAEN rev. 2 actualizat. In situatia in care codurile specifice fiecarui domeniu de activitate a clasei CAEN rev. 2 nu se regaseste in actul constitutiv al firmei acestea vor trebui modificate in conformitate cu noile modificari survenite.

ACTE NECESARE

Pentru recodificare cod CAEN rev.2 sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati.

– Actul constitutiv al societatii

Onorariul pentru operatiunea de recodificare cod CAEN rev.2 este de 200 lei.

Onorariul NU include taxele de recodificare cod CAEN rev.2 de la Registrul Comertului

Obiectul de activitate al societatii comerciale il reprezinta domeniul concret in care societatea activeaza in baza autorizatiilor aferente. In situatia in care acest domeniu nu se mai regaseste in perspectivele societatii, acesta poate fi modificat/completat in baza deciziei asociatului unic/hotararii adunarii generale a asociatilor.

ACTE NECESARE

Pentru modificare/completare obiect de activitate sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati;

– Certificatul de inregistrare al firmei (CUI) si certificatul constatator/anexa (in original)-se vor emite altele cu actualizarea datelor;

– Actul constitutive al societatii

O societate comerciala, indiferent de forma sa juridica este administrata de unul sau mai multi administratori, numit/numiti prin actul constitutiv sau actul modificator al actului constitutiv. Acesta/acestia reprezinta societatea in relatiile cu tertii ducand la indeplinire vointa societatii comerciale, fiind numit/i sau revocat/i in baza deciziei asociatului unic sau a hotararii generale a asociatilor. Revocarea administratorului presupune, in mod obligatoriu, numirea unui nou administrator. Noul administrator poate fi asocialtul unic/unul dintre asocaiti, sau o persoana straina de societate.

ACTE NECESARE

Pentru numire/revocare administrator/i sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati si administrator/i;

– Actul constitutive al societatii

– Specimen de semnatura administrator/i.

Reducerea capitalului social poate fi facută numai după trecerea a două luni din ziua în care Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

Capitalul social poate fi redus prin:

-micșorarea numărului de acțiuni sau părți sociale

-reducerea valorii nominale a acțiunilor sau părților sociale

-dobândirea propriilor acțiuni, urmată de anularea lor

Capitalul social mai poate fi redus , atunci cand reducerea nu este motivata de pierderi, prin:

-scutirea totală sau parțială a asociaților de vărsămintele datorate

-restituirea către acționari a unei cote părți din aporturi, proportională cu reducerea capitalului social și calculată egal pentru fiecare acțiune sau parte socială

ACTE NECESARE

Pentru reducerea capitalului social sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati;

– actul constitutiv al societatilor ;

– dovada dreptului de proprietate al asociatului/acționarului/membrului persoanei juridice asupra aportului în natură; în cazul în care aportul este constituit dintr-un imobil se atașează și extrasul de carte funciară în original

– avizul prealabil cu privire la limita capitalului social prevăzut de legi speciale, dacă este cazul.

Denumirea societatii reprezinta element obligatoriu in obtinerea personalitatii juridice, aceasta fiind expres mentionata in actul constitutiv al firmei. Denumirea firmei se face in functie de domeniul de activitate al acesteia precum si hotaraea asociatului/asociatilor. Aceasta denumire poate fi modificata oricand de asociat/asociati, in baza deciziei asociatului unic sau a hotararii adunarii generale a asociatilor.

ACTE NECESARE

Pentru schimbarea denumirii firmei sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati;

– Certificatul de inregistrare al firmei (CUI) si certificatul constatator/anexa (in original);

– Actul constitutive al societatii

In situatia in care asociatul unic/asociatii societatii, din varii motive au hotarat suspendarea/reluarea activitatii firmei pentru o anumita perioada, (suspendarea- maxim 3 ani) aceasta poate fi reluata/suspendata oricand, pana la expirarea termenul declarat de inactivitate temporara, in baza deciziei asociatului unic/hotararii generale a asociatilor.

ACTE NECESARE

Pentru suspendarea/reluarea activitatii sunt necesare urmatoarele documente:

-C.I asociat/asociati;

– Certificatul/le constatator/re si anexa/le (in original)-se vor emite altele cu actualizarea datelor;

– Actul constitutive al societatii

APELEAZA